Personliga presentkorgar – några idéer

En presentkorg är bokstavligen vad ordet avslöjar; det är en korg som innehåller en eller flera föremål avsedda som en gåva till mottagaren. En presentkorg kan innehålla allt från en flaska vin till finsmakar-choklad, hemplockade blommor, kakor, bakverk, sortiment av ostar, te, sylt, färsk frukt, torr frukt, samt andra varor som böcker, bestick, porslin, e cigg, cigarrer, små elektroniska föremål etc.

Andra presentartiklar som kan användas som gåvor kan inkludera papper eller handgjort papper, färgglada pennor och blyertspennor eller en kalligrafisats; badoljor, krämer, lotioner, parfymer och tvålar är också utmärkta gåvor.

Att göra en fin presentkorg kräver bara lite fantasi och kreativitet även om du inte är en mycket smidig person kring hantverk. Du behöver några förnödenheter som kan köpas från den lokala butiken men om du är en gör-det-själv-person kan du sätta ihop en med vad du kan hitta hemma. I grund och botten kan en presentkorg göras med.

 • En dekorativ korg eller bas
 • Böjligt sockerrör eller något tjockt rep eller nylontråd
 • Färgglatt papper
 • Några festliga rosetter eller band
 • Krympplast eller klibbplast
 • Hushållspapper
 • Sortiment av presentartiklar

Det här är några praktiska tips för att skapa en personlig presentkorg.

 • Välj en korg med tillräckligt med utrymme för att rymma alla gåvor
 • Fodra det med mjukpapper vid basen; Dessutom kan du lägga till remsor av färgpapper för att fylla luckorna mellan artiklarna
 • Placera presentartiklarna i en attraktiv design inuti korgen
 • Placera paketkorgen i mitten av det mjuka dekorativa pappret
 • Täck korgen runt om och samla det extra omslaget längst upp i korgen. Bind upp det med ett färgstarkt band eller en rosett.

Lämna ett svar