Mountainbikeskor – Jämföra skotyper

Jämföra olika sko typer

Typerna av cykelskor, förutom mountainbikeskor, inkluderar road racing, spinning, touring och off-road. Vissa skor har mycket släta och styva sulor som är böjda nära tån för att optimera fotens kraft. Detta, och andningsförmågan och den totala skovikt, behövs också för cykling på spår.

Vissa kan välja terrängcykelskor som erbjuder slitbanan för dragkraft och infällda klossar för föraren att kunna gå och cykla effektivt. Klotsystemet för terrängcykelskor är mindre än vägklossar och tyngre och tjockare än snurrande skor, vilket offrar viss komfort för att vara i stånd att överleva de ansträngande förhållandena för bergscykling.

Skomaterial

Cykelskosulor är möjligen den största delen av bergscykelskorens struktur, eftersom dessa ”överför” kraften från cyklistens underkropp till benen och i sin tur in i cykelpedalerna. Dessa är indelade i många typer av olika skor, inklusive formsprutade plastsula skor, kolfiber och plast komposit sulor skor, glasfiber och plast sulor skor och 100 procent kolfiber sulor skor.

Bortsett från skoens överdelar, är andra aspekter att tänka på när man väljer mountainbikeskor anpassningsförmågan, eller ’flex’, av skoens sula. Vissa skor är konstruerade för att möjliggöra en viss böjning i skoens tåparti, som ligger bortom klampans pedalfäste.

Lämna ett svar