Välja rätt inomhuscykelsko

Skons andningsförmåga

En bra inomhuscykelsko är en som möjliggör ett bra luftflöde genom dina fötter under träningen. Andningsförmågan är viktig eftersom det hjälper till att hålla dina fötter svala och förhindra överdriven svettning i fötterna vilket kan leda till att sjukdomsframkallande bakterier bildas i dina fötter vilket kan leda till fotsjukdomar.

Anledning till användning.

Du bör överväga anledningen till att du vill köpa en cykelsko inomhus. Är det för att använda det i en inomhuscykelklass eller också att använda det utomhus när man cyklar? Detta är viktigt eftersom vissa av dessa skor är speciellt utformade för att användas på en stillastående cykel och inte utomhus. Detta beror också på att de är utformade med utskjutande klossystem som gör det svårt att gå med dem utomhus. Så om du tänker använda dem utomhus, köp dem utan utskjutande klossar. Men jag rekommenderar starkt att du köper en cykelsko inomhus och utomhus separat.

Storlek på skon.

När du vill köpa en cykelsko inomhus kommer du att upptäcka att storleksutbudet är mycket begränsat. Detta eftersom de är utformade med generiska storlekar för att göra det möjligt för fler att passa i skorna. Detta betyder inte att du bara köper någon sko utan att tänka på storleken, du bör köpa en som är nära din faktiska fotstorlek.

Lämna ett svar